Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Rallytrucks goed door loodzware etappe 8

 

Vandaag een lange rit voor zowel de assistentie- als de rallytrucks. De assistentieploeg reed een groot deel door het hart van de Atacamawoestijn. Het laatste stuk was echter een prachtige route langs de kust van de Stille Oceaan en hoe zuidelijker we kwamen hoe groener het werd. Richting het bivak reden we verschillende wijngaarden voorbij, een prachtig gezicht met op de achtergrond de hoge zandduinen van Copiapo.

De zandduinen zorgden voor nogal wat kopzorgen bij onze coureurs. Het was een zware dag, die begon met verraderlijke zandvlakten en eindigden dus met torenhoge duinen. Hugo Duisters: “het was weer heel zwaar, ik dacht dat alles het zou begeven, ik ben nog verbaasd dat we het zonder kleerscheuren gehaald hebben. ” Monteur Marcel van Melis vond het wel een mooie dag: “het ging goed en het was een prachtige tocht.” Hugo heeft weer goed gepresteerd, werd 9de in de etappe en is hierdoor opgeklommen naar de 13de plaats in het algemeen klassement. Ook Pep Vila, onze kleine Spanjaard, heeft het weer goed gedaan met zijn maatjes Moi en Peter: “heavy day but we did OK.” Pep stuurde zijn IVECO met nummer 506 als achtste over de streep, waarmee hij zijn 7de plaats algemeen consolideerde. De dagoverwinning ging naar een zeer sterk rijdende Chagin die zijn KAMAZ in het totaal veld als 5e over de finish stuurde net na de eerste 4 Volkswagens. Hij was vandaag dan ook een klasse apart en zette daarmee direct zijn naam op de kaart en ook de kansen op een nieuwe titel stijgen hiermee aanzienlijk. Wie houdt deze man de komende dagen nog tegen? Hij reed uiteindelijk 27:21 minuut los van de als 2de KAMAZ piloot eindigende Nikolaev, deze werd gevolgd door de 3de KAMAZ rijder Kabirov die door zijn achterstand van 28:55 minuut zijn leiderspositie in het algemeen klassement moest inleveren. Het gevecht bij de trucks wordt een aardige copij van de VOLKSWAGEN hegemonie bij de personenwagens.

En dan blijft charmeur Jo Adua nog over: 11de in de etappe en 12de algemeen. Hij is helemaal in zijn nopjes, zeker na gisteren. Hij is in Frankrijk namelijk steeds populairder aan het worden en dat werd beloond. Hij werd voor de Franse televisie geïnterviewd door de voormalige Miss Frankrijk, een kolfje naar de hand van de kleine Fransman. Vakkundig werden alle vragen beantwoord en terloops werd Miss Frankrijk benaderd om volgend jaar als zijn bijrijdster mee te gaan. Een definitief antwoord volgt nog…..

Dat de etappe van vandaag loodzwaar was blijkt wel aan het beperkte aantal trucks dat op dit moment binnen is, slechts 15 trucks! Ook bij de auto´s is het op dit moment nog rustig in het bivak, slechts 22 van de 82 gestarte wagens zijn in het bivak gearriveerd. Het begint op dit moment snel donker te worden in Copiapo, dus de kans dat er teams in de duinen moeten overnachten wordt steeds groter. Dat belooft nog wat voor morgen, dan is er namelijk een relatief korte, maar loodzware duinetappe. De assistentietrucks blijven in het bivak, maar de bemanning van de racetrucks kan vol aan de bak. De immense duinen rondom Copiapo kunnen voor een flinke verschuiving in het klassement zorgen, benieuwd wat de dag van morgen gaat brengen!

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*